Als lid van het supervisieteam namens de universiteit Wageningen geeft Martine van Vliet invulling aan de eerder opgestelde stedenbouwkundige plannen en het beeldkwaliteitsplan voor De Born. Namens de gemeente Wageningen is Kees Rijnbout supervisor.
Het plangebied bestond uit een aantal verschillende instituten die gezamenlijk geen eenheid vormden en nauwelijks een eigen uitstraling hadden. De opgave bestond uit het maken van een ruimtelijke ontwikkelingsstrategie waarin de verschillende instituten en faculteiten een eigen identiteit kregen terwijl tegelijkertijd het gebied als geheel een zelfbewuste uitstraling kreeg, passend bij een centrum voor onderwijs en onderzoek. Alle nieuw te ontwikkelen bebouwing wordt gesitueerd rondom een open middengedeelte. Dit is de ruimtelijke drager voor het gebied en geeft het terrein zijn specifieke karakter en zorgt ervoor dat het een eenheid wordt.
In het open midden kunnen bijzondere gebouwen gesitueerd worden die met name algemene functies voor het gehele terrein huisvesten. De gebouwen hebben circa tien lagen en staan vrij in de ruimte. Het forumgebouw van Quist Wintermans en het atlasgebouw van Viñoly zijn reeds in 2007 gerealiseerd en werden in 2013 aangevuld met het nieuwe onderwijsgebouw ‘Orion’van Ector Hoogstad. Het is als landschappelijk park ingericht.
De Mansholtlaan loopt direct langs dit open gebied, waarmee De Born herkenbaar is gesitueerd aan de hoofdentree van Wageningen. Aan de noordoostzijde ligt het NIOO van Claus en Kaan. Rondom het open midden ligt een rondweg die de hoofdontsluiting vormt voor alle omliggende kavels. Deze kavels zijn dichtbebouwd met een bebouwing van vier tot vijf lagen. Voor de kavels zijn stedenbouwkundige uitgangspunten geformuleerd. De kavels krijgen elk een tuin die past bij wat er in het gebouw onderzocht of onderwezen wordt. Het eerst gerealiseerde gebouw in de rand is van DP6 en in 2013 is ook de zuidoostzijde aangevuld met een gebouw van Oeverzaaijer, ontworpen voor Friesland Campina.